OKLUBU

Zgodovina kluba

Klub jeseniških študentov v današnji obliki aktivno deluje od leta 1995, ko se je pod vodstvom Aleksandra Mikliča začela zbirati skupina študentov, ki so klub po nekaj letih životarjenja zopet postavili na noge. Na občnem zboru v začetku leta 1995 je bilo prisotnih 35 članov. Število članov je nato neprestano naraščalo, tako da je danes v KJŠ včlanjenih preko 120 študentov in dijakov iz občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica.

KJŠ je v organizacijski obliki društvo. Najvišji organ društva, ki se sestaja enkrat letno, je Občni zbor. Tekoče delo vodi Izvršni odbor, ki se praviloma sestaja vsakih 14 dni, če se izrazi ustrezen interes, pa tudi pogosteje. Nadzorno funkcijo opravlja Nadzorni odbor, ki ima tri člane, prav toliko članov pa ima tudi Disciplinska komisija, ki ukrepa v primerih kršitve Statuta oziroma drugih aktov. V preteklih petindvajsetih letih so KJŠ vodili Aleksander Miklič, Boštjan Modrijan, Mojca Konobelj, Blaž Račič, David Martinčič, Aleš Žagar, Jelka Berce, Miha Vahčič, Rok Kalan, Anže Čarni, Nejc Ravnikar in Sara Ravnik. Danes ga vodi David Jovanović.

KJŠ svojim članom ponuja različne možnosti za vključevanje v različne oblike obštudijskih dejavnosti:

  • Športne in rekreativne dejavnosti
  • Strokovne ekskurzije in izleti
  • Kulturne prireditve
  • Izobraževalne tečaje
  • Izdajanje klubskega glasila
  • Sodelovanje z organizacijami, institucijami in društvi, ki se ukvarjajo s sorodno dejavnostjo

Poleg dejavnosti v lastni organizaciji pa svojim članom ponujamo tudi najrazličnejše ugodnosti: vstopnice za ogled kino predstav, obisk koncertov, fitnes centrov, bazena, wellnessa tenisa in še mnoge druge.

Redni član KJŠ lahko postane vsak redni ali izredni dijak oziroma študent s stalnim prebivališčem v občinah Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica. Vsak član pa lahko z nami sodeluje in nam pomaga kot aktivist in tako na prijeten način pridobi znanja iz projektnega vodenja tako iz organizacijskega kot finančnega vidika. Nauči se tudi timskega dela in izboljša svoje komunikacijske sposobnosti ter sposobnosti vodenja in odločanja. Med delom aktivist spozna tudi mnogo dobrih ljudi.

Nogometni turnir je eden naših večjih projektov, ki ga organiziramo v začetku poletja. Na turnir so se poleg ekip iz našega območja delovanja prijavljale tudi ekipe iz drugih koncev Slovenije. Na dogodku pa se ni igral samo nogomet. Obiskovalcem smo nudili hrano in pijačo, brezplačno striženje pri frizerjih iz brivnice Pela Design in tekmovanje v natančnosti. Delili smo tudi naš promocijski material in material sponzorjev. Podelili smo nagrade za najboljše tri ekipe ter nagradi za najboljšega strelca in najboljšega vratarja. Odziv obiskovalcev in sodelujočih je bil izjemno pozitiven, zato bomo turnir definitivno organizirali še kdaj.  

Festeelval je večdnevni projekt, ki smo ga organizirali večkrat, nazadnje v letu 2019. Skozi vse dni so se odvijali številni glasbeni koncerti in delavnice tudi za mlajše. Celoten čas dogajanja smo obiskovalcem nudili hrano in pijačo ter delili naš promocijski material. Na dogodku je bila predstavljena tudi zgodovina kovaštva, saj so se na mestu dogajanja zbrali tudi številni kovači iz celotne Slovenije.

OSNOVNI PODATKI kluba

Klub jeseniških študentov
Ulica Viktorja Kejžarja 22
4270 Jesenice


  kontakt@kjs-klub.si
  040 719 470‬ (David Jovanović)